Winterzonnewende

Winterzonnewende

Winterzonnewende op vrijdag 22 december 2023

De riten van de winterzonnewende/kerstdagen hebben allemaal betrekking op de heropleving van het zonlicht, dat zo essentieel is voor het leven op aarde. Ons hele leven is afhankelijk van de zon: zonder licht geen leven. Met de winterzonnewende bereikt dit levengevende principe het punt van minimale kracht en expansie. Maar het is ook een keerpunt en geeft daarmee de zekerheid dat het licht uiteindelijk onoverwinnelijk is. Vanaf dit moment neemt het licht weer toe. Eerst nog onmerkbaar, maar na een paar weken, meestal vanaf Driekoningen (6 januari), worden de dagen zichtbaar steeds langer en de straling van het licht sterker.
In het persoonlijke leven staat de winterzonnewende/kerst symbool voor de hoop en de telkens terugkerende ervaring dat onze essentie onverwoestbaar en onsterfelijk is, zelfs op momenten dat pikzwarte duisternis ons omringt. Dit licht is een innerlijke licht in ons, het licht van onze ziel die ons leidt en beschermt.

winterzonnewendeDe winterzonnewende op 22 december draagt een mystieke lading in zich, doordrongen van eeuwenoude overleveringen en bovennatuurlijke overtuigingen. Voor degenen die gevoelig zijn voor energetische verschuivingen en spirituele waarnemingen, is deze dag als een poort naar diepere dimensies, een tijd waarin de sluier tussen de fysieke en spirituele wereld dun lijkt te worden.
De winterzonnewende is een moment van verhoogde spirituele activiteit. De energie op deze dag manifesteert zich op een unieke manier, waardoor contact maken met spirituele gidsen, engelen, overledenen of andere bovennatuurlijke entiteiten voelbaar is. De grens tussen onze realiteit en de spirituele dimensies is op dit specifieke tijdstip dunner, waardoor het eenvoudiger is om paranormale ervaringen te ervaren.

Spirituele gebruiken

Meditatie, rituelen en spirituele praktijken worden gebruikt om de paranormale zintuigen te verscherpen en om contact te maken met spirituele gidsen, engelen of overleden geliefden.
Kaarsen, kristallen en andere symbolen van spirituele kracht worden gebruikt om de energie te versterken en te focussen. Meditaties gericht op het openen van het derde oog of het versterken van de intuïtie zijn populair in deze tijd.
De winterzonnewende is ook een gunstige periode voor iedereen voor het reinigen van negatieve energieën en het loslaten van oude bagage. De krachtige energieën van de zonnewende kunnen iemand helpen bij het zuiveren van de ziel. Ook voor het creëren van ruimte voor positieve veranderingen.

Sommige paranormaal begaafden geloven ook dat de winterzonnewende een gunstige tijd is. Tijd voor het ontvangen van boodschappen uit het universum, het ontcijferen van symbolen en het verkrijgen van dieper inzicht in het levenspad. Het is een tijd waarin de sluier tussen de fysieke wereld en de geestelijke dimensies dun genoeg is om inzichten te verkrijgen over persoonlijke groei, levensdoelen en spirituele evolutie.

0
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *