De vijand van geluk

De vijand van geluk

De vijand van geluk is het willen. Het lijkt een vreemde uitspraak. We denken vaak dat het najagen van verlangens en doelen ons gelukkig zal maken. Maar als we dieper graven, bereiken we dat het willen van wensen vaak leidt tot gevoelens van ontevredenheid, stress en ongeluk.
Wanneer we altijd gericht zijn op wat we willen, verliezen we vaak het vermogen om te genieten van wat we allemaal al hebben. We raken geobsedeerd door materiële bezittingen, sociale status en steunbetuigingen. We denken dat het bereiken van bepaalde doelen ons gelukkig zal maken, maar zodra we ze hebben bereikt, verschuift ons verlangen naar iets anders. Het is een nooit eindigende cyclus van willen en streven, die ons uiteindelijk gevangen houdt in een staat van onvervuldheid.
Bovendien zorgt het verlangen naar meer en beter ervoor dat we voortdurend vergelijken met anderen. We kijken naar wat anderen hebben en voelen ons ongelukkig omdat we denken dat we tekortschieten. We vergeten dat geluk niet afhangt van externe omstandigheden, maar van onze innerlijke houding en tevredenheid.
Het willen ook kan leiden tot een gevoel van gehaast en ongeduldig zijn. Deze constante druk om te krijgen wat we willen, maakt ons rusteloos en angstig. We verliezen het vermogen om in het hier en nu te zijn en te genieten van de eenvoudige momenten van het leven.

Loslaten van het willen

De vijand van geluk is willenHet gaat om het accepteren en waarderen van wat er al is, in plaats van te streven naar meer. Het gaat om het cultiveren van dankbaarheid en tevredenheid met het huidige moment. Geluk is te vinden in het ontwikkelen van innerlijke vrede en het cultiveren van positieve emoties, in plaats van in het najagen van externe verlangens.
Natuurlijk betekent dit niet dat we onze dromen en doelen moeten opgeven. Het gaat erom een evenwicht te vinden tussen het streven naar persoonlijke groei en tevredenheid met het huidige moment. En om het stellen van realistische doelen, het genieten van het proces van ontwikkeling van het proces, in plaats van alleen gefocust te zijn op het doel.

Dus laten we stoppen met onszelf te verliezen in het uiteindelijke streven naar meer en beter. Laten we leren waarderen wat we allemaal hebben en genieten van de kleine dingen in het leven. Laten we geluk vinden in het loslaten van het willen en het omarmen van het huidige moment. Want uiteindelijk is geluk te vinden in een tevreden gevoel.

Wil je een ander kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN   BRON van WIJSHEID   INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook    Instagram

1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *