Verlangen naar vrede

Verlangen naar vrede

Het verlangen naar vrede in de huidige onrustige, oorlogszuchtige, tijd is groter dan ooit. We zijn ons bewust wat er zich in de wereld afspeelt zoals: oorlog, geweld, discriminatie en afscheiding. Dat alles kunnen wij dagelijks via de media, en zelfs soms in de directe omgeving, waarnemen. Dat kan tot veel angst en verwarring leiden. Als mens ben je snel geneigd om die energie overvloedig tot je te laten komen. Hierdoor is de verleiding erg groot om ermee aan de haal te gaan. Dat kan door er zelf ook fysiek aan deel te gaan nemen of in gedachten er  deelgenoot van worden. Ofwel door een boze reactie ofwel door een oordeel of veroordeel. In alle gevallen houdt het ons ver weg van vrede.

Vredig moment

Verlangen naar vredeIn beide gevallen heb jij je laten verleiden door het vredige moment in jezelf te laten verstoren. Op energetisch niveau heb je nu een energie uitgezonden van dezelfde frequentie. Dit gebeurt door onwetendheid, door onbewustheid. Door de gewoonte die jij je eigen hebt gemaakt, heb je geleerd om op die manier te reageren. Hier dienen we de wereld niet mee. Waar we wel de wereld mee dienen is: ons bewustzijn te vergroten. Het besef dat de duisternis in de wereld een projectie is van onze binnenwereld. Door naar binnen te gaan, en ieder duister plekje in ons aan te kijken, kunnen we het transformeren. Daar ligt de sleutel! Het licht wordt dan meer en meer zichtbaar.

Sluier die het licht bedekt

Het is hoopvol dat in essentie er geen duisternis is want alles is uit licht geschapen. Als we het licht niet kunnen waarnemen, geen vrede kunnen ervaren, dan is er een sluier die het licht bedekt. Ieder moment van verstoring van ons vredige gevoel, zelfs bij kleine irritaties, worden we uitgenodigd om naar binnen te gaan. Zo zullen wij onszelf steeds beter leren kennen. Na verloop van tijd zal je merken dat er een verschuiving plaats vindt.
Natuurlijk is het niet altijd eenvoudig om in bepaalde situaties de rust te behouden. Het vraagt om dagelijkse beoefening van alertheid, observatie van je gedachten en gevoel. Het is als het trainen van een spier. Hoe meer je hierin oefent des te sneller zal je doorhebben wat er zich afspeelt binnenin jou. Je ego wil je altijd graag doen geloven dat de ander het heeft gedaan. Zodat de ander de schuld krijgt, hij of zij, heeft het nare gevoel bij jou veroorzaakt. Als je het nu omkeert, beseft dat het altijd iets over jou zelf zegt, heb je een goed startpunt. Je aandachtspunt is verlegd en je bewustzijn zal groeiende zijn.

Alert zijn

Duisternis is niet onze natuurlijke staat van zijn. Het is ontstaan tijdens de vorming van onze persoonlijkheid. Aan ons de taak om al onze duistere plekjes te ontmantelen. Zodat de sluier die het licht bedekt verdwenen is. Door ons keer op keer te verbinden met het licht binnenin ons, kan liefde steeds meer werkelijkheid worden. Werkelijkheid in ons denken, spreken en handelen. Het licht verbindt  jou met  de ander en zal meer uitbreiden. We kijken dan verder dan onze fysieke ogen kunnen zien, we kijken voorbij het fysieke lichaam, voorbij de vorm. Zo bewandelen we de weg naar een vredige wereld.

Groeien in bewustzijn

Alles wat ik in mijn buitenwereld op mijn pad krijg heb ik kennelijk nodig om te groeien in bewustzijn. En is dat altijd leuk? Nee, en doet dat vaak pijn? Ja, daarvoor zijn we mens! Maar laten wij, ondanks de pijn, en alles wat onze fysieke ogen waarnemen het Licht binnenin ons niet vergeten.

Wil je een kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN   BRON van WIJSHEID   INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook    Instagram

0
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *