Verlangen de doden?

Verlangen de doden?

Verlangen de doden naar ons? Als een persoon is overleden dan laten ze familie en vriendenkring achter met veel verdriet en vragen. Waarom juist nu, we zijn gelukkig en opeens is het allemaal over. Als een vader of moeder op jonge leeftijd komt te overlijden, terwijl er nog kleine kinderen zijn, is het verdriet heel intens en komt er heel veel kijken om het leven weer op te pakken en verder te gaan. Net als bij het (onverwacht) overlijden van een kind, partner, of een ander zeer dierbaar persoon.

Verlangen

Verlangen de doden naar ons?We verlangen allemaal zo nu en dan naar iemand die is overleden. Bij de een is dat verlangen vurig, voor de ander meer een gedachte die voorbij komt: hoe zou het zijn met haar of hem? We verlangen soms dat ze weer even zouden leven, er contact kan zijn. Geestelijk, woordelijk en fysiek. Even dat bekende gebaar, die liefdevolle mooie glimlach weer zien, even een zachte streling, een tedere aanraking. Hoe hechter een relatie is geweest, hoe meer dit verlangen in ons wezen aanwezig is. Maar is deze behoefte ook andersom zo?

In liefde ben je nooit alleen.

Mijn ervaring met contacten met overledenen is altijd dat ze iedere mogelijkheid aangrijpen om contact te maken met achterblijvers. De persoon die overleden is, degene die terug naar ‘huis’ gaat, naar de Bron, heeft daarna een diep verlangen om zich kenbaar te maken. Alleen dat ‘huis’ is nu in een andere dimensie. Na een periode van rust kunnen onze dierbare overledenen contact maken met ons. Dat moeten ze leren en gaat niet vanzelf. De persoon aan wie ze iets willen laten weten hoort ze echter niet altijd, begrijpt de signalen vaak niet.
In consulten, op seances van mediums, hoor je dat het verlangen om contact te maken wederzijds even groot is. Ze willen ons niet achterlaten met verdriet en pijn. Ze houden veel van ons, en wensen ons dan ook een nieuw vreugdevol leven toe.
Door te geloven dat de overledenen elders zijn – en dus onbereikbaar – doen we onszelf en hen pijn. In feite is er geen ‘andere kant’. Overledenen zijn niet weg. Het geheel speelt zich hier en nu af. Overledenen ontwikkelen zich verder in de andere dimensie, en er kan dan ook gezegd worden: jullie ontwikkeling is voor ons van belang en andersom ook. We zijn bij jullie en jullie zijn bij ons.

Naar een ROUW en TROOST kaartje

Wil je een ander kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN   BRON van WIJSHEID   INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook    Instagram

0
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.