De Bron van Liefde

Gedichtenbundel

Boekscout.nl geeft je boek uit professioneel, zonder kosten

Henny aan de Stegge – van den Hoven

Van rouw naar troost

Stille woorden voor hart en ziel

Samenvatting

Gedichtenbundel Van rouw naar troost

De gedichtenbundel ‘Van rouw naar troost’ is een verzameling van gevoelens in dichtvorm. Haar rouwervaringen inspireerde Henny om een grote verscheidenheid aan gedichten te schrijven. Het afscheid van geliefden, partners en kinderen, verschillende vormen van rouwverwerking, komen in de gedichten naar voren. Ieder verlies vraagt zijn eigen aandacht en tijd om beleefd te worden, om boven de pijn van gemis en verdriet uit te groeien. Rouwen is een proces van vallen en opstaan. Er is moed voor nodig je kracht naar boven te halen. Om het Licht in je, in deze verdrietige situatie, te laten schijnen om weer kleur te geven aan je leven.

Deze gedichtenbundel kan je bijstaan op moeilijke momenten, jou het gevoel geven: ‘Iemand begrijpt me, leeft even met me mee.’ Zodat de warmte en de liefde die in de gedichten zijn gelegd, je even mogen ‘omarmen’. Je kunt de bundel op je gevoel openslaan en je merkt dat de resonantie van het gedicht weerklinkt in je hart.

Genre: Rouwverwerking
Illustraties: Ja
Omvang: A5
ISBN: 978-94-648-9926-9
Aantal pagina’s: 128
Prijs: € 19,50
incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België

Van rouw naar troost

 

Bestel

Over de auteur

Henny aan de Stegge gedichtenbundelHenny aan de Stegge – van den Hoven (1952) kwam, als zesjarig meisje, door een gebroken putdeksel in een gierkelder terecht. Haar oudste broer redde haar van de ‘verstikkingsdood’. Tijdens dit gebeuren kreeg zij een bijna-doodervaring. Als jong volwassene kreeg zij zowel beroepsmatig als in haar privéleven, in een kort tijdsbestek te maken met pijn, lijden en dood. Al jong had zij veel plezier in het schrijven van gedichtjes. Haar inspiratie tot het schrijven van rouw- en troostgedichten heeft zij ontleend aan ervaringen die zij heeft opgedaan zowel in haar privéleven, als verpleegkundige, medium en spiritueel coach.

 

Lees hier alvast enkele gedichten uit het boek van Henny aan de Stegge – van den Hoven

Dicht bij jou

Al ben ik overgegaan
zal vaak naast je staan
luisterend naar jouw twijfels en bezwaren
dankbaar voor onze tijd samen
voelbaar je verdriet
omdat ik jou verliet.

Weet dat ik dicht bij je ben
jou als geen ander ken
in de stilte
kun je mij voelen en horen
dat zal jou bekoren.

Thuis gekomen in het Licht
waar liefde
niet voor angst zwicht
waar mijn hart
de jouwe zal raken
met de vurige wens
jij weer vreugdevolle dagen mag maken
met een glimlach op het gezicht
wordt je hart licht.

Rouw

Rouw, wat voel je toch
ongelooflijk rauw
toen ik je nog niet kende
nog onbelemmerd rende
vol blijdschap en vreugde
mij op iedere dag verheugde
zorgeloos kon leven
bracht jij, rouw
een totaal ander leven.

Rouw, wat deed je nu zo gauw
binnenin mij is alles veranderd
alsof er een kou in mij wandelt
graag wil ik met je praten
hoe je mij weer kunt verlaten
samengaan met jou
voelt niet fijn
zo kan ik niet mezelf zijn.

Rouw, als ik jou helemaal heb leren kennen
ga je dan wegrennen?
Dat wil ik graag geloven
zodat er warmte komt naar boven.

Een kort leven

Ons liefste kindje
werd heel abrupt
bij ons weggerukt
we zijn totaal geknakt
alsof de bodem
wegzakt.

Ons kindje, dat een kindje blijft
niet verder met ons meereist
in de tijd van het heden
blijft steken in het verleden
doet zo ongelooflijk veel pijn
steeds het intense verlangen
om bij jou te zijn
jou te knuffelen, te kussen
jouw verdriet sussen
alle liefde geven
een heel lang leven
niet alleen deze korte tijd
dat voelt zo oneerlijk, zo ongelijk.

Het is niet te begrijpen
dat ons kindje niet mag rijpen
tot een volwassen vrouw
waar je levenslang van houdt.

Van rouw naar troost voortgang

rouw naar troost gedichtenbundel30 augustus 2023

Zoals beloofd een update van het verloop van mijn gedichten- bundel. Het ingediende manuscript is door de uitgever Boekscout goedgekeurd! Het manuscript is overgedragen aan de productie- afdeling. Ze zullen, in overleg met mij, zich bezighouden hoe de gedichtenbundel er uiteindelijk uit zal gaan zien. Dat betekent dat ik nu mijn aandacht mag richten op eventuele illustraties, de cover, de afmeting van het boek etc. Vervolgens gaat de productieafdeling een proefexemplaar samenstellen. Spannend voor mij hoe het eindresultaat er uit zal zien.

Het team van de productieafdeling heeft een voorlopige planning gemaakt, het streven is om eind september het boek uit te geven. Om die reden vindt er een wijziging plaats in het programma van Spiritueel Drieluik zie agenda.

Gedichtenbundel:
Van rouw naar troost door Henny aan de Stegge

van Rouw naar troost gedichtenbundel21 juni 2023.
Enkelen van jullie zullen er al wel van op de hoogte zijn dat gedichten schrijven van mij een hobby is. Wat bij mij ooit begonnen is, het schrijven van Nicolaas gedichten, groeide geleidelijk uit naar een volwassen niveau. Door op jonge leeftijd, in een zeer korte periode, het van nabij meemaken van het overlijden van zeer dierbare personen, werd ik geïnspireerd om mijn gevoelens in dichtvorm aan het papier toe te vertrouwen. Sinds de oprichting van Spiritueel Drieluik, ben ik eigen gedichten gaan schrijven om voor te lezen op de openbare avond. Deze werden veelal enthousiast ontvangen en menig keer werd mij door een bezoeker gevraagd of ze het gedicht mochten hebben. Plotseling zei een medium tegen mij in de pauze: “Wanneer ga jij eens een boek uitgeven.” Het besluit is toen door mij genomen om ervoor te gaan.
En… nu is het zover! Het manuscript heb ik ingediend en de uitgever is enthousiast. Op dit moment ben ik in afwachting van een definitieve goedkeuring, daarna wordt het doorgegeven aan de productieafdeling. Daar zullen nog verschillende beslissingen genomen moeten worden. Het is een intensief, spannend en leuk traject. Voor de gedichtenbundel werkelijk uit komt gaan er nog enkele maanden overheen.

Wil je een ander kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN   BRON van WIJSHEID   INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook    Instagram

5
0