Nieuwe wereld

Nieuwe wereld

Hoe creëer je een nieuwe wereld? Hoe ervaar je bijzondere dagen zoals kerst, jubileum, verjaardag, de dag van het overlijden van een dierbaar persoon. Dit zal voor iedereen verschillend zijn. Wel geldt voor ons allemaal, onze gedachten bepalen onze emoties, ons gevoel. Welke emoties op de voorgrond komen, zijn namelijk afhankelijk van onze gedachten. Gedachten die we vaak verbinden met het verleden en/of de toekomst. Kan ik het ‘nu’ moment accepteren of is er juist weerstand.
Natuurlijk is het niet gemakkelijk als er zich verdrietige omstandigheden hebben voorgedaan. Toch kunnen we daar invloed op uitoefenen. Het begint altijd met een keuze die we maken. Ik herinner mij nog goed mijn sterke schoonmoeder. Mijn schoonvader was na een ziekbed, kort voor kerst overleden. Toch besloot ze om de kerstboom op te zetten. Van de kerstdagen het beste te maken.  Zich te omringen met kinderen en kleinkinderen. Haar liefde niet laten stagneren door verdriet, maar juist laten stromen. Ze tilde iedereen op, het was een mooi moment om te ervaren.

Maak een goede start

Nieuwe wereldWanneer we ‘s morgens ontwaken, nog vrij van de gedachtestroom, is het belangrijk om even een moment toe te laten om je af te vragen: wat van soort dag besluit ik vandaag te hebben? Iedere dag is een dag met nieuwe mogelijkheden waaraan ik mij kan toewijden. Het is belangrijk dat we een goede intentie zetten voor de dag die we naar eigen inzicht mogen invullen. Te besluiten: deze dag breng ik zonder angst in liefde door, een dag waar ik zin in heb, vol inspiratie. Een dag met een vreugdevolle verbinding met de ander. Een dag dat ik lief ben voor mijn lichaam. Als je op deze manier de dag tegemoet treedt, heeft dat een wonderlijk effect op je innerlijk, op een (jouw) nieuwe wereld. Zelfs als je fysiek niemand ontmoet is deze energetische intentie waardevol. Je krijgt de wereld waarvoor je kiest.
Kies je voor angst dan ga je een angstige wereld zien. Vind je liefde in je hart dan zul je liefde zien, ook, in minder gunstige situaties of omstandigheden. Je wordt wat zuiniger met aandacht voor negativiteit. Als je op deze nieuwe manier kijkt heeft dat  niet alleen een energetisch effect op jou, maar ook op de wereld. Elke dag zijn er kansen. Er zijn altijd gelegenheden om betekenisvol in het leven te staan. Zelfs bij de bushalte in de supermarkt of waar dan ook, het gaat altijd om de verbinding die je maakt. Dat kan heel eenvoudig, door een glimlach of een groet. Dat kan het verschil al maken, niet alleen voor jou maar ook voor de ander.

Je bent een puzzelstukje.

Bij liefde gaat het nooit om af gescheidenheid of dualiteit. Bij liefde gaat het altijd over verbinding en uitbreiding. Het universum is een schepping van God, en dus Liefde. De schepping van God is perfect met onmetelijke mogelijkheden om een bijdrage te leveren voor de nieuwe wereld. Omdat God de perfectie heeft geschapen ben je dus ook perfect, je bent Heel in de Eenheid.  Eenieder van ons, niemand uitgezonderd!

Je bent een puzzelstukje in de grote puzzel van heelheid. Elk puzzelstukje is een bijdrage aan heelheid en geen puzzelstukje kan gemist worden. Je bent niet machteloos, maar juist betekenisvol. En één van de manieren om dat te ervaren is de beweging te maken naar liefde en inspiratie. Elkaar steunen terwijl we op weg zijn. De nieuwe wereld is bezig geboren te worden, we zitten nu in de barensweeën. Het is een kantel tijdperk. Oude zaken zijn nog aanwezig met hun zwaarte, het nieuwe heeft aantrekkingskracht. We zijn bezig om te ontwaken, onze plek te vinden en in te nemen in een nieuwe wereld. Het kan behulpzaam zijn om je daarbij aan te sluiten bij gelijkgestemden. Je zult dan steun ervaren en samen de frequentie op een hoger niveau brengen.

Wilt u een kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN   BRON van WIJSHEID   INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook    Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.