Liefde als betaalmiddel

Liefde als betaalmiddel

Toen ik de uitspraak: “liefde als wettig betaalmiddel” tegen kwam maakte mijn hart een sprongetje. Hoe mooi zou het zijn als we het huidige betaalsysteem achter ons zouden kunnen laten. En vanuit onze goddelijkheid, onze liefdevolle scheppingskracht, onze passie, onze zielsmissie, precies dat zouden creëren zoals het in het goddelijk plan bedoeld is. Dat lijkt in eerste instantie een utopie als je naar de wereld kijkt. Mijn interesse werd gewekt door de uitspraak: “liefde als wettig betaalmiddel”!

Huidige systeem

schoonheid, twijfel niet, aanwezigheid voelen, liefde als wettig betaalmiddelIn onze huidige wereld is het systeem op allerlei gebieden, niet gebouwd op duurzaamheid, op ware scheppingskracht maar op hebzucht, manipulatie en machtswellust. Er wordt niet gekeken naar het groter geheel maar enkel individuele belangen spelen een rol. Door dit systeem komen we als mens niet volledig tot zijn recht. Alle mindere kwaliteiten van de mens worden op deze manier gestimuleerd. We negeren het goddelijke scheppinsplan waardoor er veel onvrede en chaos ontstaat in de wereld. Geld en macht staan steeds op de voorgrond en waarbij hoofdwerk, met het huidige geldsysteem, altijd sterk wordt overgewaardeerd.

Bezieling

Een veel mooier wereld kunnen we creëren, veel gelukkiger zijn, als we vanuit goddelijke wetmatigheden invulling geven aan het leven. Dat betekent leven vanuit ons hart, vorm geven aan wat ons hart ons ingeeft. Met als uitgangspunt: waarde waardering voor iedereen die vanuit liefde een bijdrage levert aan het grote geheel waarbij geld geen voorwaarde meer is. Daarmee wil ik zeggen: dat werk niet meer wordt gekoppeld aan moeizaam ons geld verdienen, maar waarbij de mens vanuit bezieling moeiteloos zijn of haar vaardigheden aanbiedt. Dit is alleen mogelijk als we ons verbinden met de altijd aanwezige goddelijke scheppingskracht. Als we vanuit bezieling achter dit standpunt staan zal het steeds meer mensen en ondernemingen aantrekken en uiteindelijk een sneeuwbal effect bereiken. Dan doet de uitspraak: “liefde als wettig betaalmiddel” recht aan de natuurlijke staat van ons zijn.

Door al in onze prille jeugd, oog te hebben voor talenten, ruimte krijgen en mogelijkheden om deze te ontplooien, blijven we in contact met onze zielsmissie. In onze huidige maatschappij wordt het veelal al op jonge leeftijd de kop ingedrukt. Leven vanuit bezieling, onze intrinsieke motivatie, geeft zoveel maar voldoening. Hierdoor creëer je moeiteloos alles van waarde als geschenk aan jezelf en de wereld. Hoe aantrekkelijk is het om alleen datgene te doen wat dicht bij jou staat, waarin jij bezieling vindt. Dat jij je iedere dag kunt verheugen om datgene te doen, die arbeid te verrichten, waar jij plezier in hebt. Geen lange gezichten meer op het werk, geen ontevredenheid meer bij de mensen maar juist vreugde- en passievolle mensen waarbij de creativiteit naar hartenlust kan stromen. Geen onderscheid meer in werkzaamheden die wij verrichten met hoofd of handen.

“Degenen die bezield zijn door hoop, kunnen doen wat onmogelijk lijkt voor degenen die onder de deprimerende invloed van angst leven”

 Maria Edgeworth

Vertrouwen in het universum

Natuurlijk gaat dit niet van de ene op de andere dag omdat niet gelijk de hele wereld dit bewustzijn, dit standpunt draagt. Het is een proces waar we stap voor stap naar toe mogen groeien op weg naar de 5e dimensie. In veel beroepsgroepen is onvrede omdat men voelt: het kan anders. Het is hoopvol dat steeds meer jongere hun creatieve geest gebruiken en uit de voorgeschreven protocollen en dogma’s stappen, een invulling kiezen die bij hen past. Zij durven vanuit vertrouwen in het universum deze stap te zetten. Er is al een platform opgericht met diverse thema’s zoals: voeding, zorg, financiën, natuur etc. waarbij mensen die zich daartoe aangetrokken voelen zich vanuit vertrouwen met elkaar verbinden, ideeën uitwisselen, samen werken.

Momenteel houden enkele zich al bezig met simulaties; hoe kunnen we onze ideeën in de praktijk tot werkelijkheid brengen. Het initiatief is vanuit bezieling ontstaan om totaal anders met waarden en geld om te gaan. Dit werkt onherroepelijk aanstekelijk. Het geeft vrijheid waarbinnen de creativiteit mag stromen. Vanuit motivatie schoonheid creëren is een mooie uitdaging. Geen schepen vroegtijdig achter ons verbranden maar wel overwogen dit proces stap voor stap in gang zetten lijkt mij een fantastisch idee.

1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *