De Bron van Liefde

Schuldgevoelens

Schuldgevoelens hebben nog nooit iemand iets geholpen. Deze uitspraak gaat over het diepe karakter van schuldgevoelens en hoe ze ons kunnen vernietigen in ons persoonlijk groeiproces. Schuldgevoelens zijn emoties die ons vaak vastzetten in het verleden en ons niet helpen om vooruit te komen. Wanneer we ons schuldig voelen, richten we onze aandacht op iets wat we verkeerd hebben gedaan. Dit kan ons weerhouden van het nemen van actie en het veranderen van onze situatie. Schuldgevoelens kunnen ook leiden tot een negatief zelfbeeld en ons verhinderd om onszelf te vergeven en te accepteren.

SchuldgevoelensLaten we ons richten op het NU en concentreren op wat we kunnen doen om onze situatie te verbeteren. In plaats van ons te richten op schuldgevoelens, kunnen we ons richten op het nemen van verantwoordelijkheid voor ons leven en het nemen van actie om onze situatie te veranderen. Wanneer we ons richten op positieve en constructieve gedachten en emoties, kunnen we ons verbinden met een universele bron van kracht en veerkracht. We verbinden ons dan met een gevoel van verbeelding en acceptatie. Verbinding met onszelf en met anderen transformeren ons leven in een meer liefdevolle positieve richting.

Kortom, schuldgevoelens zijn niet productief en helpen ons niet om ons leven te verbeteren. In plaats daarvan kunnen we ons richten op het nemen van verantwoordelijkheid voor ons leven en het nemen van positieve acties om onze situatie te veranderen.

Wilt u een ander kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN   BRON van WIJSHEID   INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook    Instagram

0
0