De Bron van Liefde

Kennis van het hoofd

Kennis is iets wat voornamelijk in je hoofd zit. Het is de informatie die je verzameld hebt door middel van studie, onderzoek en ervaring. Echter, wijsheid is niet alleen een kwestie van intellectuele kennis. Wijsheid draagt ook inzicht en begrip op een hoger niveau in zich. Het is iets wat voornamelijk in jouw hart ligt. Het is jouw intuïtie, jouw gevoel dat je vanuit wijsheid, meer in balans brengt.

kennis van het hoofdAls jij je alleen op basis van kennis en emoties baseert, is het erg moeilijk om goede beslissingen te nemen. Je kunt je dan vergissen bij het maken van het inschatten van de persoon of situatie. Jouw emoties kunnen wel behulpzaam zijn. Ze kunnen je helpen om een ​​situatie op een holistische manier te begrijpen. Hierdoor vergroot het jouw inzicht en begrip. Als jij je niet bewust bent van de betekenis van jouw emoties, kun je eenzijdige en onzekere beslissingen nemen.
Belangrijk is het in balans brengen van kennis en emoties om wijsheid te verkrijgen. Door jouw hoofd en hart samen te gebruiken, te verenigen, kun je jouw inzicht verdiepen.

Wil je een ander kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN   BRON van WIJSHEID   INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook    Instagram

0
0