De Bron van Liefde

Je kunt je emoties niet veranderen met je wil

Onze emoties zijn een natuurlijk onderdeel van de menselijke ervaring en dit kunnen we niet veranderen.  Verschillende factoren zoals onze gedachten, onze omgeving, onze gezondheid en ons verleden beïnvloeden onze emoties. Meestal gaan er (onbewust) gedachten aan vooraf die bepaalde emoties oproepen.
Het kan zijn dat we sommige emoties willen veranderen, bijvoorbeeld als we ons verdrietig voelen of angstig zijn. We kunnen ons echter niet met onze wilskracht dwingen om ons anders te voelen. Dit komt omdat emoties niet alleen mentaal zijn, maar ook een fysieke reactie veroorzaken in ons lichaam en altijd een boodschap in zich dragen.

Emoties niet veranderen met je wilEmoties hebben ons altijd iets te vertellen. Er is een reden waarom deze emotie zich aandient. Door ervaringen kunnen we ons steeds meer bewust zijn van onze emoties, en wat ze willen vertellen. We leren hoe we er op een gezonde manier mee om kunnen gaan. Door onze emotie te observeren en te accepteren, vervolgens toe te laten, zonder dat we ons er volledig door laten overweldigen, zal de emotie afzwakken.  Als we emoties voortdurend wegdrukken zetten ze zich vast in ons lichaam. We hebben de boodschap dan niet begrepen. We kunnen ook leren hoe we onze gedachten (en onze omgeving) kunnen beïnvloeden om te helpen ons beter te voelen.

Kortom, in een spirituele benadering is het belangrijk om te accepteren dat emoties deel uitmaken van onze menselijke ervaring. Dat we ze niet kunnen veranderen met onze wilskracht alleen. Door bewust te worden, dat ze een boodschap uitzenden, kunnen we leren hoe we er op een gezonde manier mee om kunnen gaan. Als we de boodschap eenmaal hebben verstaan, is voortdurende herhaling niet meer nodig.

0
0