Hoort God mij wel

Hoort God mij wel

Hoort God mij wel? ‘God* spreekt voortdurend tegen iedereen’, God hoort jou wel!

* Of je gelooft in een God of een vergelijkbaar wezen (Al-bron, Universum, Boeddha enz),  in nood leert men vragen. De één noemt dit bidden, een ander wensen en we hebben vaak wensen te over. Er is in de kern geen enkel verschil. Het draait om een verlangen naar verandering van de huidige toestand.

Op 25 juli 2008 ging alles fout in het leven van Neale Donald Walsch, hij wendde zich tot God… en kreeg antwoord. Neale Donald Walsch schreef populaire boeken over zijn gesprekken met God. En hij beseft dat God ook met jou praat. Hij is er stellig van overtuigd: dat God je rechtstreeks antwoorden geeft op je vragen.

“Wie geen tijd heeft om te bidden, werkt harder dan God van hem vraagt…”

Hoe weet hij eigenlijk zo zeker dat hij met God converseert? Walsch: ‘Hoe kun je ooit ergens zeker van zijn? Ik heb het zelf ondervonden. De informatie die ik heb ontvangen, bevat verklaringen, concepten en ideeën die ik nog nooit ergens anders heb gehoord, nooit elders heb gelezen, nog nooit in mijn leven ben tegengekomen – en dat ging destijds tegen mijn eigen geloof in. Dus ik weet in ieder geval één ding zeker: dit is niet iets wat ik heb “verzonnen”.’ Waar halen kunstenaars, grote geleerden hun creaties vandaan. “Geïnspireerd” door God of “in gesprek” met God – wat is het verschil?’.
Niets lijkt zoveel op God als de stilte.

Niets lijkt zoveel op God als de stilte

Hoort God mij wel?Hoort God mij wel? De vraag is niet: tot wie spreekt God? De vraag is: wie luistert er?’ Ook Walsch heeft moeten leren luisteren. Zeker in de begindagen, toen God zich voor het eerst aan hem openbaarde, was dat een hele klus. Pas later begreep hij dat dat niet aan God lag, maar aan hem. Net als veel van zijn lezers is ook Walsch sterk veranderd door het bestuderen van indringende lessen, zoals: ‘Er zijn twee basisemoties die het universum regeren – angst en liefde. En ieder mens kan voortdurend kiezen.’ en ‘God veroordeelt je niet dat doe je ten hoogste zelf.’ en ‘Het leven is geen leerschool, maar een scheppingsproces.’

De goddelijke vonk is in eenieder van ons aanwezig. Het is een proces van leren om te gaan met deze goddelijke innerlijke stem. Dit is een van de moeilijkste aannames. Jij, ik, wij, zijn allemaal een stukje van deze Goddelijke energie en staan met deze Goddelijke vonk daardoor in direct contact met God. Het is aan ons, jou en mij of we durven te investeren in dit contact. Gods weg ligt open, het is onze keus of we ons hiermee willen verbinden.  Hoe je dit kunt oefenen wordt volgende keer besproken.

Luister jij naar de Goddelijke vonk?

Als klein kind heb je een stem vanbinnen die wist wat je wilde en wat goed voor jou was. Een stem die voorvoelde en wist wat er speelde. Dat kleine kind was hoog gevoelig en paste zich tevens makkelijk aan. Bijna ongemerkt en zonder problemen. Tot het moment dat de innerlijke stem naar de achtergrond verdween. Schreeuwend in de leegte. Geen reactie meer kreeg door de herrie en het dwingende karakter van anderen door de jaren heen.

Je hebt misschien zelf wel meegemaakt dat je van “binnen” vanuit je ziel wist: “Dit is zo”, je twijfelde niet en wist zeker dat dit inzicht de waarheid in zich had. Je bent misschien in dit geval voorbij gegaan aan de mening en opvattingen van een ander. Voor jou was het helder en voor een ander niet! Dit directe contact met de Goddelijke vonk kan opnieuw open worden als een fluisterend kanaal van Goddelijke informatie.

Opnieuw kennismaken.

Gelukkig weet je innerlijke stem niet van ophouden en blijft ze roepen zo vaak ze kan. Hopend op de momenten dat je ineens stilstaat en luistert. Luistert naar een geluid vanbinnen, in plaats van naar de ‘herrie’ van buitenaf. Het kan even duren voordat je die stem weer goed verstaat. Ze is schor van het roepen in de leegte en je bent doof door de geluiden om je heen.

‘Hoe eerlijker je luistert naar de stemmen in jezelf, hoe beter je de geluiden hoort van buitenaf.’

Je maakt weer kennis en stelt je opnieuw aan elkaar voor. Aftastend en soms afwachtend maar ook met een kriebel in je buik. Want je innerlijke stem heeft je veel te vertellen en blijkt veel wijsheid te bezitten. Wijsheid die je vanbinnen draagt en graag door jou gehoord wil worden. Zodat je jouw innerlijke kracht kan (her)ontdekken en stevig op twee benen kan staan. Je niet meer laat leiden door meningen van anderen. Maar je juist laat leiden door jouw mening, gevormd van binnenuit, afgestemd op de Goddelijke vonk. Het vuurtje brandt! Het wacht op jou!

Wil je een ander kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN   BRON van WIJSHEID   INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook    Instagram

0
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *