De Bron van Liefde

Affirmaties

AFFIRMATIES

Hoe jij jouw leven kunt veranderen door jouw gedachten te veranderen!
De inhoud van je leven krijgt gestalte op de manier hoe je over het leven denkt. Of dit op een bewuste of op een onbewuste manier gebeurd is niet belangrijk. Jij bepaalt de inhoud van jouw leven. Als een klein kind leert kruipen, staan, lopen of praten is geen ouder, grootouder, familie of vriend die opmerkingen maakt als: “doe maar niet, kun je toch niet of begin er maar niet aan want je leert het nooit!” Het kleine kind wordt ondersteund met uitgesproken stimulerende gedachten. De kleine hersenen van dit kind vangen de positieve woorden en gebaren op en worden gestimuleerd om te bereiken wat dit kleine kind voor ogen heeft.


Hoe anders gaan we met onze stimulans om als we geen kind meer zijn. Heb je wel eens bewust geluisterd naar jouw eigen gedachten en gemerkt dat je niet vriendelijk bent voor jezelf? Van een vreemde zou je het niet accepteren en kreeg je de grootste ruzie. Een vriendschap houdt geen stand bij zinnen die jij, in jouw gedachten, je toewenst:

Affirmaties *  “Ik doe het altijd verkeerd!.”
 *  “Oh nee, nou lukt me dat nooit meer.”  
*  “Had ik dat maar anders gedaan.”  
*  “Dit krijg ik nooit voor elkaar.”  
*  “Een ander kan het veel beter dan ik.”  
*  “Wat stom van mij.”

Een andere manier

Een andere manier om jouw gedachten, zelfbeeld, gezondheid en eigenwaarde te beïnvloeden is het gebruik van affirmaties. Een affirmatie is niets anders dan positieve zelfsuggestie. Door middel van affirmaties kun je direct jouw onderbewustzijn beïnvloeden of ‘herprogrammeren’. Je trekt een kaartje met een bijhorende tekst of affirmatie voor die dag. Wil je werkelijk een gelukkiger leven leiden, begin dan jouw geest te stimuleren met de affirmatie door deze gedurende de dag herhaaldelijk tegen jezelf te zeggen. Denken, of in ieder geval, de manier waarop je denkt, is een gewoonte. En net als alle andere gewoontes ben jij degene die er de controle over kan hebben.

Door jouw hoofd te vullen met positieve gedachten kun je veranderingen in jouw leven aanbrengen. Als jij een positieve gedachte herhaalt, gaat jouw innerlijk er in geloven. Dat werkt zo in het negatieve bijvoorbeeld een hardvochtige ouder steeds tegen zijn kind zegt: “Je bent niets waard”, als volwassene draagt het kind dit nog steeds met zich mee, maar het werkt ook in positieve zin. Wees daarom de stimulerende ouder voor jezelf.

Een krachtige boodschap voor jezelf vind je hier

Wil je een ander kaartje van….?

BOEDDHA   INSPIRATIE   ANKERTJE   ENGELEN  INZICHTEN  AARTSENGELEN   DAG-INZICHT   DIEREN   MEESTERS   ENGELENWIJSHEID   ROUW EN TROOST

Onze andere sites: Spiritueel Drieluik   Facebook  Instagram

0
0